سایت آموزش پیوند درختان ( www.LinkTrees.ir ) : دستورالعمل اجرایی عملیات احداث باغ انگور
دستورالعمل اجرایی عملیات احداث باغ انگور
۱- طراحی باغ
دراین عملیات می بایستی مواردی نظیرمکانیابی ، تسطیح، آماده سازی زمین و پیاده نمودن نقشه کاشت در مد نظر قرار گیرد.
۲- اصلاح ساختار بستر باغ
الف- اصلاح فیزیکی و شیمیایی خاک
هدف از اصلاح فیزیکی خاک بهبود شرایط فیزیکی خاک از نظر ساختمان وبافت خاک می باشد، اینکار از طریق خاک ورزی ویا افزودن کود های دامی ، سبز و … امکان پذیر می باشد.
هدف از اصلاح شیمیایی خاک بهبود وضعیت خاک از نظر تامین عناصر غذایی مورد نیاز برای رشد گیاه و همچنین اصلاح اسیدیته (pH) و شوری خاک (Ec ) می باشد.
ب- ایجاد بانکت و تراس
هدف اصلی در حقیقت بهره برداری حداکثر از نزولات آسمانی بویژه در اراضی شیبدار است لذا میبایست اقداماتی را اعمال کرد تا ناحیه ریشه از بیشترین ذخیره آب برخوردار شود. بر این اساس روش های جمع آوری آب باران به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند که در اینجا به بانکت و تراس اشاره میشود:
بانکت : با ایجاد چاله های هلالی شکل به شعاع ۲ متر و در امتداد خطوط عمود بر جهت شیب اصلی دامنه ها میتوان بانکت هلالی را بوجود آورد.
تراس : در این روش روی خطوط هم تراز، تراس احداث نموده و برای انجام آن می بایستی شیب طبیعی دامنه کوه به چند پله تقسیم شود.
ج- نهر کشی
شامل ایجا د کانالهای مخصوص انتقال آب از منبع آب تا محل باغ می باشد، چنانچه قبلا کانال کشی یا نهر کشی در باغ صورت پذیرفته لازم است تا اصلاح و مرمت آن ها به منظور استفاده بهینه از منابع آبی موجود صورت پذیرد.
د- تسطیح و حذف ناهمواری های سطح باغ
به منظور سهولت در تردد ادوات باغی و امکان انجام بهتر عملیات داشت و برداشت لازم است که پستی وبلندیها ی موجود در بین درختان تسطیح گردند.
ه- شکستن لایه های غیر قابل نفوذ
تجمع مواد حاوی کلسیم در لایههای زیرین خاک در عمق حدودا یک متری از سطح خاک باعث ایجاد لایههای غیر قابل نفوذی میشود که از رشد و توسعه ریشههای درخت به اعماق خاک جلوگیری می نمایند که نهایتا منجر به عدم رشد گیاه ودر نتیجه خشک شدن آن می انجامد.
برای رفع این معضل وشکستن این لایه، انجام شخم عمیق با استفاده از وسایلی نظیر ریپر و سوسولوز امکان پذیر است.
۳- تامین نهال
نهال مورد استفاده در عملیات واکاری میبایست از ارقام مرغوب تجاری، اصیل، سالم و با کیفیت انتخاب شود که تحت نظارت کمیته فنی نهال استان تولید و دارای گواهی بهداشتی از مدیریت حفظ نباتات و مورد تایید موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال باشد، از نهال انگور سالم و مناسب برای تازه خوری که دارای حبه درشت، بازار پسند، بیدانه و خاصیت حمل و نقل بالا باشد استفاده شود.
استاندارد نهال انگور
ارتفاع نهال حداقل ۳۰ سانتی متر و قطر آن یک سانتیمتر سن نهال از زمان کاشت قلمه حداکثر ۲ سال باشد.
۴- پوشش و قیم گذاری نهال
نهال هایی که واکاری می شوند می بایست از قیم برای هدایت رشد و حفاظت نهال در برابر باد استفاده گردد، پوشانیدن نهال ها با شاخ و برگ درختان برای حفاظت آن ها در برابر سرما زدگی زمستانه امری بسیار مهم می باشد.
۵- گود برداری و غرس نهال
گودال ها بایستی قبلا آماده شده باشند، زمان گوده برداری با زمان درختکاری در ارتباط است، بدین معنی که اگر موقع کاشت نهال در اواخر پاییز است چاله ها بایستی در تابستان واگر موقع کاشت نهال در زمستان است چاله ها بایستی در پاییز حفر شده باشند.
ابعاد گودال بستگی به نوع خاک واندازه ریشه دارد، ابعاد گودال بایستی به نحوی باشد که ریشه ها در موقع کاشت با دیواره تماس پیدا نکنند در خاک های مرغوب گودال می بایستی فضایی بین ۶۰-۳۰ سانتی متر بیشتر از نوک ریشه ها داشته باشد واین فضا برای خاک های نامرغوب می بایستی بیشتر مد نظر قرار گیرد.
معمولا ا گر قبلا زمین شخم خورده باشد ابعاد گوده را به صورت ۸۰*۸۰*۸۰ سانتیمتر در نظر میگیرند.
۶- انجام هرس فرم دهی
پس از اینکه نهالهای انگور جدید کشت شدند سر نهال در ۵۰ سانتی متری از سطح خاک قطع میشود. در طول اولین فصل رشد، جوانه برداری بهاره یا تابستانه که رشد درخت در فصل اول را هدایت می کند میتواند نخستین هرس دوره خواب را تسهیل نماید اما این عمل ضروری نیست. قطع شاخه های متقاطع، پاجوش و نرک ها می تواند موثر باشد. به عنوان یک قاعده تا آنجا که ممکن است باید سطح برگ را بیشتر کرد تا رشد درخت به حداکثر برسد. هرس انگور پس از اولین فصل رشد در تعیین شکل نهائی و عملکرد آن سرنوشت ساز است. حذف شاخه های غیراصلی غالباً نخستین هرس دوره خواب نامیده میشود.
۷- نگهداری باغ قبل از شروع باردهی
این عملیات شامل مواردی نظیر شخم سالیانه بین ردیف ها، تهیه، حمل و پخش کود های دامی وشیمیایی، مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز، هرس و… می باشد.
۸ – اجرای سیستم رو سیمی روسیمی
انتخاب نوع سیستم روسیمی یا کوردون به شرایط آب و هوای هر منطقه بستگی دارد. سیم مورد استفاده می بایست گالوانیزه از نوع مرغوب باشد و از نظر استحکام و مقاومت توان تحمل بار اضافه شده را داشته باشد. در صورتی که از آهن آلات برای پایه های استفاده شود زدن ضد زنگ برای پیشگیری از خورده شدن آهن ضروری است و اگر از پایههای شنی استفاده شود عیار بتن مورد استفاده باید طوری باشد که بتواند مقاومت کافی را ایجاد کرده و در برابر یخبندان های زمستانه دوام کافی را داشته باشد. (عیار سیمان ۲۵۰ باشد ) همچنین استفاده از میلگرد مناسب در درون بتن پایه ها است. ( رعایت کلیه اصول مربوط به استحکام بتن از جمله دانه بندی و نوع شن و ماسه و استفاده از ویبره و … ضروری است ). فواصل پایه ها از یکدیگر حداکثر ۶ متر و از مهار بتنی یا مهارکششی برای ثابت نگهداشتن ستون های ابتدا و انتهای خط استفاده شود.
پایه ها می بایست طوری در خاک قرار گیرند و مهار شوند که در اثر بار حاصل از شاخ و برگ و میوه های باغ و همچنین سرعت و قدرت باد منطقه دچار خمش یا جابجایی نشوند.
۹- نیاز آبی انگور
نیاز آبی انگور بر حسب منطقه و رقم ۷-۵ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد. در آبیاری قطره ای نیاز آبی حدود ۵-۴ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد.
فیلم آموزشی تکنیک های پیوند زنی درختان – توضیح تصویری انواع پیوند در قالب یک دی وی دی – آموزش عملی پیوند زنی ” کلیه پیوند ها را توضیح می دهد ” بصورت کاملا تصویری
cd/dvd فیلم آموزشی تکنیک های پیوند زنی درختان انگور
بر روی خرید پستی کلیک نمایید
فیلم آموزش پیوند های انگور | تمامی پیوند های انگور
فیلم آموزش پیوند های انگور
لینک خرید پستی درب منزل فیلم آموزش پیوند های انگور
برروی لینک زیر کلیک کنید:
http://ebazar.post.ir/link/549548
نکته قبل از خرید :
– هر پیوند با فیلم پیوند و تصویر پیوند آموزش داده شده است.
– کلیه فیلم ها با کیفیت و زبان غیرفارسی می باشند.
– تاکنون بدون ناراضی.
– همچنین هزینه پستی در این روش ارزانتر از روش واریز نقدی می باشد.
– film فیلم های پیوند زدن درخت انگور angor برروی یک دی وی دی dvd رایت شده و با پست post ارسال می گردد و هزینه فاکتور را درب منزل پرداخت می کنید.
کپی برداری با ذکر منبع مجاز میباشد ” سایت آموزش پیوند درختان ( www.LinkTrees.ir ) ”
۹۱۹|۶۵|۵۹|۰۹۱۹ تماس تلفنی از ساعت ۹ صبح تا ۲۲ شب
linktrees.ads@gmail.com
منتظر نظرات و سوالات شما در مورد پیوند دستورالعمل اجرایی عملیات احداث باغ انگور هستیم.
دوست گرامی سلام,
من در منطقه نسبتا سردی در امریکا (شیکاگو) زندگی می کنم. یک درخت انگور ایرانی دارم که با هزار بدبختی زمستان سرد این شهر را از سر گذرانده و و اکنون جوانه های جدیدش در حدود ۴۰ سانتیمتر هستند.
چه زمانی و چگونه من می توانم از این مو قلمه بزنم. هم اکنون این مو به غیر از شاخه اصلی که چوب شده است بقیه جوانه های جدید امسال هنوز نرم هستند و چوب نشده اند.
سال گذشته هم به همین شکل بود اما شاخه های جدید پارسال همه در اثر سرمای زمستان خشک شدند و امسال جوانه ها همه از همان شاخه اصلی بیرون زده اند. به عبارت دیگر هیچ شاخه دو ساله ای ندارد.
می دانم نگه داشتن انگور در این منطقه تقریبا ناممکن است. نظر شما چیست؟ سرمای این جا گاهی برای یک هفته زیر ۱۰ تا ۱۵ زیر صفر می ماند. برف هم زیاد می آید که برف نباید مشکلی باشد.
ممنون می شوم اگر نظراتتان را بشنوم. ممنون
اسد شفیعی
با سلام انگور تا ۱۵ درجه زیر صفر را به صورت طبیعی تحمل می کند حتما دما بیش از ۱۵ درجه در زمستان سرد می شود برای بالا رفتن مقاومت درخت مو در مقابل سرما یک ماه قبل از ریختن برگها در پاییز کود پتاسیم با درصد سه گرم در هر لیتر اب حل و برروی برگها اسپری شود تا مقاومت درخت در برابر سرما زیاد گردد . این کار می تواند دو هفته یک بار تکرار شود . تهیه قلمه بعد از ریختن برگها در پاییز مقدور می با شد .بطوری که یکی از شاخه های یکساله را بریده و در یک کلدان بکارید بعد از از یکماه سبز شده و در بهار بعدی قابل کاشت در محیط دلخواه خواهد بود . موفق باشید