سایت آموزش پیوند درختان ( www.LinkTrees.ir) آموزش کاشت درختان میوه : آموزش کشت درخت انگور و ترکیبات این گیاه
آموزش کشت درخت انگور و ترکیبات این گیاه
انگور درختی است با طول عمر زیاد کشت این درخت در برخی از کشورهای جهان صورت می گیرد در ایران نیز درخت انگور به صورت وسیع کشت می شود .ایران از نظر میزان تولید انگور در جهان در رده هفتم قرار دارد و در این بین ایتالیا ،چین و آمریکا بیشترین میزان تولید انگور را دارا می باشند.نام علمی این گیاه Vitis vinifera می باشد.
نوع بی دانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانهدار بخاطر درشتی آنها از شکل بسیار زیبایی برخوردار هستند.
انگور
عمر درخت انگور به طور متوسط۷۵ تا ۸۰ سال است. درخت انگور به ۲ تا ۳ ماه سرمای زمستانی نیاز دارد برای تامین این نیاز سرمایی دمایی بین ۷ تا ۱۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲ تا ۳ ماه لازم است.
این گیاه حالت بوتهای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگها میباشد.
میوه انگور به نوع دانهدار و بیدانه تقسیم میشود. هر یک از این دو جور در رنگهای سرخ و سیاهو زرد و تقریباً سبز دیده میشوند.
این میوه بهشتی که شامل ویتامین های A , B ، C می باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است
هر شخصی باید در روز انگور میل کند زیرا میوه ای ضد عفونی کننده است . امروزه در طب درمان های طبیعی ( نتروپت ) ، از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند . هم چنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست ، عوارض رماتیسم ، کم خونی و حتی پیش گیری از سرطان سودمند می دانند.
در صد گرم حبه انگور مواد زیر موجود است :
آب ۷۵ گرم
پروتئین ۱/۳ گرم
مواد قندی ۲۰ گرم
کلسیم ۱۲ میلی گرم
فسفر ۰/۴ میلی گرم
آهن ۰/۴ میلی گرم
سدیم ۳ میلی گرم
پتاسیم ۱۷۵ میلی گرم
ویتامین آ ۱۰۰ گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ث ۴ میلی گرم
تهیه زمین و بستر سازی :
در این زمینه، بایستی همزمان دو کار متفاوت انجام گیرد:
. در حوزه نفوذ ( اطراف تنه ) می بایست نفوذپذیری را افزایش و روان آبی را کاهش داد به این منظور، باید این منطقه را شخم زد از مالچ و از مواد جاذب الرطوبه، کود دامی و مواد آلی نیز در این منطقه استفاده کرد.
. سطح زمین را بصورتی شیب بندی کرد که برای هر درختچه مو یک حوزه آبگیر ایجاد شود، بطوریکه این حوزه آبگیر در فاصله بین دو بوته مجاور تقسیم شده باشد، با این کارآبهای ناشی از بارندگی های فصلی را به سمت هربوته هدایت نموده و بدین ترتیب استفاده بهینه از نزولات جوی بعمل می آید.
تامین نهال :
نهال مورد استفاده از ارقام مرغوب تجاری ، اصیل ، سالم و با کیفیت انتخاب شود که تحت نظارت کمیته فنی نهال استان تولید ودارای گواهی بهداشتی از مدیریت حفظ نباتات و مورد تایید موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال باشد، از نهال انگور سالم و مناسب برای تازه خوری که دارای حبه درشت، بازار پسند، بیدانه و خاصیت حمل و نقل بالا باشد استفاده شود.
استاندارد نهال انگور :
ارتفاع نهال حداقل ۳۰ سانتیمتر و قطر آن یک سانتیمتر سن نهال از زمان کاشت قلمه حداکثر ۲ سال باشد.
چاله کنی :
می بایست از اواخر مرداد تا اوایل شهریور ماه چاله های کاشت حفر شوند. ابعاد گودال ۱۰۰×۱۰۰ سانتی متر با ارتفاع ۱۲۰ سانتی متر انتخاب می شود، البته در خاکهای حاصلخیزتر می توان ابعاد چاله ها را کمتر از میزان فوق الذکر در نظر گرفت. جهت پرکردن چاله های کاشت، علاوه بر خاک سطحی می توان از کود دامی ، پوشال برنج، سوپرجاذبها و یا مواد دیگری که نفوذپذیری خاک را افزایش می دهند استفاده کرد. معمولاً تا حدود ۲۰ سانتی متر از ته چاله را با مخلوط کودهای دامی، فسفاته و پتاسه پر نموده و سپس بر روی آنها ۳۰-۲۰ سانتی متر خاک سطحی ( ترجیحاً خاک سبک ) ریخته و سپس قلمه انگور را که در حال گذراندن دوران خواب است داخل گودال می کاریم سطح چاله بایستی پایین تر از سطوح خاک اطراف بوده بصورتیکه با یک شیب ملایم آب اطراف را به چاله ها هدایت نماید، پس از سبز شدن قلمه، توصیه می شود از مالچ پلاستیکی روی سطح چاله استفاده کرده و آن را با لایه نازکی از خاک بپوشانند، این کار به منظور کاهش میزان تبخیر و تعرق، انجام می شود.
کاشت قلمه انگور :
اگر در منطقه مورد کاشت، زمستان با یخبندان شدید توام باشد بایستی در اواخر زمستان اقدام به کشت قلمه نمود، لیکن اگر زمستان ملایم باشد می توان قلمه را در اواسط پاییز در محل اصلی کاشت در این حالت، آب حاصل از بارش باران و برف، باعث استقرار اولیه قلمه می شود. قلمه به طول یک متر خواهد بود که بصورت مورب در چاله قرار می گیرد(بهتر ایت از قلمه پاشنه دار استفاده شود).
فواصل کاشت انگور دیم به میزان بارندگی بستگی دارد و از ۴*۵متر در منطقه با بارندگی بیش از ۵۰۰ میلیمتر تا ۷*۷ متر در مناطق با بارندگی ۲۰۰ میلیمتر متغیر است. ( در مناطق با بارندگی ۳۰۰-۲۰۰ میلیمتر فواصل کاشت ۶*۶ متر است ).
در بسیاری از موارد کاشت نهال نتیجه بهتری از قلمه بدنبال خواهد داشت بخصوص اینکه دارای تلفات کمتری خواهد بود.
– انجام هرس فرم دهی :
پس از اینکه نهالهای انگور جدید کشت شدند سر نهال در ۵۰ سانتی متری از سطح خاک قطع می شود. در طول اولین فصل رشد، جوانه برداری بهاره یا تابستانه که رشد درخت در فصل اول را هدایت می کند می تواند نخستین هرس دوره خواب را تسهیل نماید اما این عمل ضروری نیست. قطع شاخه های متقاطع، پاجوش و نرکها می تواند موثر باشد. به عنوان یک قاعده تا آنجا که ممکن است باید سطح برگ را بیشتر کرد تا رشد درخت به حداکثر برسد.
هرس انگور پس از اولین فصل رشد در تعیین شکل نهائی و عملکرد آن سرنوشت ساز است. حذف شاخه های غیراصلی غالباً نخستین هرس دوره خواب نامیده میشود.
در کاشت دیم بایستی طوری هرس کنیم که اولاً رشد رویشی بیش از حد نشود و ثانیاً نور زیاد به درون تاج نرسد. معمولاً هرس شدید زمستانه منجر به رشد رویشی زیاد از حد در تابستان خواهد شد که در کشت دیم، نامطلوب می باشد. اگر چه انجام هرس زمستانه در انگور ضروری است در کشت دیم حتی الامکان از بریدن شاخه های اضافی اجتناب می شود.
– پوشش و قیم گذاری نهال :
نهال هایی که واکاری می شوند می بایست از قیم برای هدایت رشد و حفاظت نهال در برابر باد استفاده گردد، پوشانیدن نهالها با شاخ و برگ درختان برای حفاظت آنها در برابر سرمازدگی زمستانه امری بسیار مهم می باشد.
– نگهداری باغ قبل از شروع باردهی :
این عملیات شامل مواردی نظیر شخم سالیانه بین ردیفها ، تهیه ، حمل و پخش کودهای دامی وشیمیایی، مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز، هرس و… می باشد.
– نیاز آبی درخت انگور :
آب مورد نیاز در کشت دیم : تنها در سال اول بمنظور استقرار بوته ها ، ۲ الی ۳ نوبت آبیاری در تابستان لازم است.
نیاز آبی انگور بر حسب منطقه و رقم ۷-۵ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد. در آبیاری قطره ای نیاز آبی حدود ۵-۴ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می
تغذیه :
در زمان کاشت قلمه ۱۵۰ گرم کودفسفاته و ۱۵۰ گرم کود پتاسه بهمراه کود دامی پوسیده در چاله کاشت قرار می گیرد. میزان کود دامی مورد نیاز ۱۰ تن در هکتار در زمان کاشت و سپس هر دوسال یکبار۲۰ تن در هکتار می باشد. البته به منظور تولید میوه مطلوب و اقتصادی، تغذیه تکمیلی باغ دیم ضروری می باشد که بهتر است با استفاده از نتایج آزمون برگ و خاک انجام شود. ضمناً توصیه می شودکه کود نیتراته و پتاسه را بصورت سرک و سالانه در اوایل بهار و در صورت امکان بهمراه آبیاری تکمیلی، در اختیار گیاه قرار دهند.
– مراقبت و نگهداری :
در سالهای خشک و کم باران و در موارد حاد، معمولاً یک یا چند نوبت آبیاری تکمیلی انجام می دهند و همچنین به منظور جلوگیری از آفتاب سوختگی تنه از چسب چوب سفید یا رنگ پلاستیک سفید برای پوشش تنه استفاده می شود. ضمناً در سالهای کم آب بایستی مبارزه با علفهای هرز و کنه ها با جدیت و در چند نوبت انجام شود.
اجرای سیستم رو سیمی روسیمی : انتخاب نوع سیستم روسیمی یا کوردون به شرایط آب و هوای هر منطقه بستگی دارد . سیم مورد استفاده می بایست گالوانیزه از نوع مرغوب باشد و از نظر استحکام و مقاومت توان تحمل بار اضافه شده را داشته باشد. در صورتی که از آهن آلات برای پایه های استفاده شود زدن ضد زنگ برای پیشگیری از خورده شدن آهن ضروری است و اگر از پایه های بتنی استفاده شود عیار بتن مورد استفاده باید طوری باشد که بتواند مقاومت کافی را ایجاد کرده و در برابر یخبندانهای زمستانه دوام کافی را داشته باشد. ( عیار سیمان ۲۵۰ باشد ) همچنین استفاده از میلگرد مناسب در درون بتن پایه ها الزامی است. ( رعایت کلیه اصول مربوط به استحکام بتن از جمله دانه بندی و نوع شن و ماسه و استفاده از ویبره و … ضروری است ). فواصل پایه ها از یکدیگر حداکثر ۶ متر و از مهار بتنی یا مهارکششی برای ثابت نگهداشتن ستونهای ابتدا و انتهای خط استفاده شود.
پایه ها می بایست طوری در خاک قرار گیرند و مهار شوند که در اثر بار حاصل از شاخ و برگ و میوه های باغ و همچنین سرعت و قدرت باد منطقه دچار خمش یا جابجایی نشوند.
– عملیات ذخیره و حفظ رطوبت :
به منظور افزایش ظرفیت نگهداری آب خاک در منطقه ریشه از مواد جاذب الرطوبه مثل خاک برگ، پوکه های معدنی، کود دامی، مالچ و سوپرجاذب ها استفاده می شود که بویژه سوپرجاذب ها قادرند تا چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و ضمن بهبود نفوذ پذیری خاک، در جذب و نگهداری رطوبت و در اختیار گذاشتن آن برای گیاه در مواقع مورد لزوم موثر باشند. بطور کلی در کاشت دیم بایستی طوری عمل کرد تا از یک بارندگی مختصر، حداکثر بهره برداری بعمل آید و آب در نواحی بین درختان جاری شده ( نفوذ نکند ) و به سمت منطقه ریشه (حوزه نفوذ) هدایت شود، این کار به روشهای مختلفی صورت می پذیرد که از جمله می توان به:
نوارهای کنتوری، تراسهای کنتوری، تراسهای ابرویی، انواع بانکتهای هلالی، مثلثی و قایقی شکل، ریز حوضه مربعی، کرت بندی و نیم بندهای دایره ای اشاره نمود.
۱-هرس پس از کاشت : بهتر است سربرداری قلمه های کاشته شده پس از پایان خطر یخبندانهای بهاره انجام گیرد بطوریکه شاخه هایاضافی حذف و تنها دو جوانه سالم بر روی قویترین شاخه باقی بماند.
۲- هرس فرم : با توجه به عادت رشد ارقام مهم انگور دیم استان ، هرس فرم بصورت پاچراغی کوتاه انجام گیرد. به عبارتی بوته مو طی سالهایاولیه به گونه ای هرس گردد که فقط یک تنه اصلی داشته باشد و بازوها از ارتفاع نیم متری منشعب شده باشند.
۳- هرس باردهی : انجام هرس تعادلی بصورت سبک (فرمول ۲۰+۴۰ برای ارقام رشه و خوشناو) با حفظ فرمبوته و باقی گذاشتن شاخه های جانشین
* انجام هرنوع هرس می بایست بوسیله قیچی ضدعفونی شده با محلول ۱۰% وایتکس انجام گیرد تا از انتقال بیماریهای مهم جلوگیری شود.
*بهترین زمان هرس خشک، اوایل بهار قبل از باز شدن جوانه هاست. اگر بوته ها زودتر هرس شوند، بیشتر در معرض خطر یخبندان قرار می گیرند.
کودهای مورد نیاز انگور
الف) کودهای معدنی :
ازت برای کود دهی باغهای انگور استفاده میشود که میتوان به عنوان کودبرگی با غلطت یک درصد هم داد.زیاده روی در دادن کودهای ازته اثرات منفی در رشد دارد که مهمترین انها عبارتند از رشد بیش از حد و بهم زدن رشد طبیعی گل ها ودر نتیجه کم شدن محصول و حساسیت گیاه در مقابل سرمای زمستان.
فسفر : به عنوان کود فسفره از سوپر فسفات استفاده میشود که در اب محلول است.
پتاسیم : برای ساختن ساختمان برگها و چوبی و سخت شدن شاخه بویژه ساقه ها و همچنین برای رسیدن شاخه های انگور وجودش لازم است.
منیزیم : یکی از کودهای اصلی مورد نیاز است وجودش در برگها برای ساختن کلروفیل و در نتیجه جذب co2 از هوا وتبدیل ان به قند ضروری است و معمولا به صورت سولفات منیزیم به زمین داده شده که براحتی در اب حل میشود.
کلسیم : از کودهایی است که انگور شدیدا به ان وابسته است و باید همه ساله به مقدار لازم به باغهای انگور داد
ب) کودهای الی : از لحاظ مواد غذایی در درجه دوم اهمیت قرار دارند مهمترین تاثیر انها بر روی خاک بهتر کردن خواص فیزیکی است که از راهای زیر انجام میشود*بهتر کردن ساختمان بافت خاک *فعال کردن میکروارگانیسم خاک* تنظیم نسبت اب به هوا در داخل خلل و فرج خاک
مقدار کود مورد نیاز جهت درختان بارده به قرار زیر است :
اوره ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار
سوپر فسفات ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار
کود حیوانی۳۰ تن در هکتار
برای درختانی که در حال حداکثر میوه دادن هستند ۲۵۰ کیلو سولفات پتاسیم در سال میباشد.
نکات مهم هنگام استفاده از کود ها برای کشت انگور :
کود الی : معمولا در پاییز یا زمستان یکباره میدهند
کودهای معدنی : نباید یکباره داد.انها را میتوان در۳بار هر دفعه به فاصله ۲ماه به زمین داد.
کود ازته : از اول شهریور نباید به تاکستانها داد چون باعث ادامه رشد و در نتیجه نارس ماندن چوب درختها میشود.
* روش چالکود : حفر ۴-۲ چاله به عمق ۳۰ سانتیمتر و به فاصله ۵۰-۳۰ سانتیمتر از تنه درخت و یا توزیع کود در فاصله ۵۰-۳۰ سانتیمتری اطراف تنه و مدفون نمودن آن با بیل.
– به منظور افزایش تشکیل میوه انجام محلولپاشی با کودهای اوره، سولفات روی و اسید بوریک با غلظت ۱۵ در هزار(به نسبت مساوی از هر کود) بلافاصله پس از هرس خشک و قبل از باز شدن جوانه ها توصیه می گردد.
۵- کنترل آفات و امراض :
مبارزه با آفات درخت انگور : آفات مهم انگور به شرح زیر می باشد :
۱٫ زنجره مو
۲٫ زنجرک مو
۳٫ خوشه خوار انگور
و بیماری های انگور عبارت اند از :
۱٫ بیماری سفیدک دروغین یا داخلی مو
۲٫ بیماری پوسیدگی سفید ریشه ی مو
۳٫ بیماری سفیدک سطحی یا حقیقی مو
شایع ترین بیماری بوته ی انگور سفیدک سطحی یا حقیقی مو می باشد که عامل آن گونه ای از قارچ ها به نام تر پازول ها است . جهت مبارزه با این نوع بیماری گوگرد جامد را به شکل پودر روی برگ ها می پاشند همچنین برای این کار از قارچ کش آبی توپاس استفاده می کنند این عمل ۳ بار در تابستان به فاصله ی ۱ ماه انجام می شود .
– کنترل علف های هرز انگور :
پابیل بموقع تاکستان ، استفاده از علف کش های قبل از رویش علف هرز، استفاده از علف کش های عمومی بصورت هدایت شده بین ردیف .
مرحله برداشت انگور :
– زمان برداشت : بهترین زمان برداشت انگور هنگامی است که دم خوشه ها شروع به خشبی شدن کند.
– روش برداشت : خوشه ها بوسیله قیچی باغبانی یا چاقوی تیز به گونه ای برداشت شوند که هیچ نوع فشار یا آسیب مکانیکی به حبه ها وارد نشود. هنگام بسته بندی حبه های فاسد و خوشه های آسیب دیده جدا گردند.
برخی از انواع انگور که در ایران کشت می شوند عبارتند از :
انگور کندری ، انگور شاهرودی ، انگور یاقوتی ، انگور عسگری ، انگور مهدی خانی ، انگور بی دانه ، انگور بی دانه قرمز ، انگور مهره ، انگور شانی ، انگور ریش بابا ، انگور کشمشی ، انگور چیرکینک بستک ، انگور صاحبی ، انگور فخری ، انگور نباتی ، انگور شاهانی ، انگور یزدانی ، انگور مراغه ای ، انگور خلیلی ، انگور گوهر ، انگور لعل حسینی ، انگور دم خروسی ، انگور رازقی شیرازی ، انگور الوان ، انگور شصت عروسان ، انگور نارا ، انگور مادر وبچه ، انگور مسکه ، انگور گزنه ای ، انگور ملائی ، انگور مثقالی ، انگور ورچه ای ، انگور ابی ، انگور الفی سیاه ، انگور لوغن ، انگور شاماما.
DVD فیلم آموزشی تکنیک های پیوند زنی درخت انگور – آموزش عملی پیوند زنی انگور بصورت کاملا تصویری ؛ قیمت : ۱۵۰۰۰ تومان ( پانزده هزار تومان )
برای دریافت فیلم آموزشی پیوند زدن انگور می توانید تماس حاصل فرمایید یا؛
عدد ۱۲+ کلمه انگور را به شماره ۹۱۹|۶۵|۵۹|۰۹۱۹ پیامک نمایید. ( مثل : ۱۲ انگور )
بعد از پیامک فوق ؛ شماره حساب ها و نحوه ارسال و اطلاعات کافی برای شما پیامک می گردد.
DVD فیلم آموزشی تکنیک های پیوند زنی درختان – توضیح تصویری انواع پیوند – آموزش عملی پیوند زنی ” کلیه پیوند ها را توضیح می دهد ” بصورت کاملا تصویری ؛ قیمت : ۱۴۰۰۰تومان ( چهارده هزار تومان )
بر روی خرید پستی کلیک نمایید
کپی برداری با ذکر منبع مجاز میباشد ” سایت آموزش پیوند درختان ( www.LinkTrees.ir ) ”
سایت آموزش پیوند درختان وابسته به سایت کشاورزی ایران
۹۱۹|۶۵|۵۹|۰۹۱۹ تماس تلفنی از ساعت ۹ صبح تا ۲۲ شب
linktrees.ads@gmail.com
منتظر نظرات و سوالات شما در مورد آموزش کشت درخت انگور و ترکیبات این گیاه هستیم.
با درود
اقا من شیراز هسم و امسال مقداری از درخت انگور ریشه دار برای کاشت در باغ میخام
ایا شما فروش هم دارین
اگه لطف کنین قیمت و مکان خودتونو ایمیل کنید ممنون میشم
با سپاس
چراخرید در زمان هرس شاخه های دکمه دار سال گذشته را تهیه کن ودر یک منطقه چن متری بکار وآب فراوان بده در هفته ۲بار که اقدام به ریشه زنی می کند ودر آذر انتقال بده به باغوجستجو کن انگور خوب تهیه کن در نهال امکان دارد انگور خوبی نباشد
با سلام
میخواستم بدونم سمت آب سرد دماوند امکان کاشت انگور هست یا خیر
با تشکر
سلام دوست عزیز
انگور جزو میوه های مناطق سردسیریه،فقط در بعضی مناطق سردسیر که زمستان فقط سرمای خشک داره وبرف کمی می یاد احتمال سرمازدگی بوته انگور زیاده در این مناطق که دماوند هم به نظر چنین شرایط آب وهوایی رو دارد.بایستی جوی وپشته های بزرگی درست کنین ونهال رو در کف جوی نزدیک پشته بکارین وجوری هدایت کنین که در نزدیک زمین رودر کناره پشته ها قرار بگیره حتی الامکان درزمستان هم با کاه وکلش واضافه های چوب وبرگ بپوشانید تا محفوظ بماند . بحث طولانی را می طلبه ولی عمدش همینه که به اختصار عرض کردم.
موفق باشید
از اومیه که سرد تر نیست خیلی راحت عمل میاد
با درود
سه سال است که درخت مو در منطقه رودهن کاشته ام و رشد خوبی دارند و در فصل بهار به گل دهی می رسند و تا اوائل خرداد وضعیت خیلی خوب است ولی از آن زمان به بعد خوشه های انگور که در آن موقع دارای غوره های به اندازه عدس هستند خشک و ازبین می روند.
با سلام
آیا در تهران کلاس آموزش پرورش انگور وجود دارد
ضمنا روش تهیه CD آموزشی چگونه است
با سپاس
کار سختی نیست دالود کن فیلم آن موجود است
سلام من یک نها ۳۰cmانگور ترکمن خریدم از نمایشگاه در تاریخ ۰۲/۱۶ ایا من اگر نهال رادر این فصل در خاک بکارم مشکلی ندارد جواب بدید ممنون می شوم۳
روش تهیه CD آموزشی چگونه است
سلام
فیلم های آموزشی پیوند زدن درختان و گیاهان
زبان فیلم ها : غیر فارسی و قابل درک
فیلم آموزشی پیوند زدن گیاهان ” به زبان های مختلف ” بوده و فارسی نیست.
تمامی مراحل پیوند ها در فیلم ها بخوبی آموزش داده میشود.
آموزش پیوند زدن انگور
شامل (فیلم ها + تصاویر )
برای دریافت فیلم آموزشی پیوند زدن انگور
عدد ۱۲+ کلمه انگور را به شماره ۹۱۹|۶۵|۵۹|۰۹۱۹ پیامک نمایید. ( مثل : ۱۲ انگور )
سایت آموزش پیوند درختان http://www.linktrees.ir
کانال تلگرام آموزش پیوند درختان http://telegram.me/linktrees
سلام ، آیا در اهواز امکان کاشت نهال انگور هست ، البته نظر بنده در باغچه ی منزل ، لطفا راهنمایی بفرمایید ، با سپاس
ما که تو دزفول تو باغچمون انگور داریم فقط تابسون هرروز اب میخواد
سلام انگور یاقوتی تا چ دمایی زیر صفر و بالای صفر از نظر اقتصادی جواب میده و در منطقه سردسیر یاسوج امکان کاشت عمده با لوله کشی قطره ای هست یا نه؟
سلام توی منظقه کوهستانی و سرد و برفگیر کاشت چه نوع انگوری(بصورت دیم) از نظر اقتصادی به صرفه خواهد بود؟ چون اولین کسی هستم که در منطقه میخوام بکارم.آیا به ریسکش میرزه؟و جواب خواهد داد؟
ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.
سلام سوالی داشتم از شما عزیزان ایا در شهریور میشود بوته یک ساله انگور را با خاک برداشت و در جای دیگر قرار داد ،منظورم با خاک جابجا کنم
سلام
عرض سلام و خسته نباشید
بنده در شهر خرم اباد ساکنم.میخاستم ببینم بهترین نوع انگور واسه کشت دیم چه نوعیه؟
سوال دوم اینکه در کشت دیم چند وقت یکبار ابیاری نیاز است؟
پیشاپیش از راهنمایی هاتون ممنون
سلام.
من خیلی به باغبانی وراد نیستم و ممکنه این سوال من احمقانه به نظر بیاد برای شما دوستای عزیزم!
آیا میشه بوته انگور رو در تهران توی گلدان کاشت؟
دوست خوبم امیر
انگورجزمیوه هایی هست که ریشه اش برای سال سوم یه فضای ١*١میخاداگه بتونی همچین فضایی درست کنی یه کشت آسونی دارهفقط یه کم مطالعه تغذیه ای داشته باشی کافیه
خیر کشت انگور اداب داره وریشه ان عمیق وپراکنده است ودر حد زینتی مدتی برایتان در این حالت سبز است وبار نمیده وسیوال شما عاقلانه است برادرم
داداش تو تهران میشه ولی تو گلدون تاموقعی که نهاله بعد از اون باید وارد زمین بشه
سلام.ببخشید ما در استان فارس شهرستان فسا.شرق شیراز هستیم.من امروز درخت انگور داخل حیاط منزل که نیمه خشک شده بود .شاخه های باریک و اویزانش را تا زیر نزدیک دیوار که درخت روی نرده روی دیوار مبباشد. کوتاه نموده ام.ایا مشکلی پیش میاید و خشک میشود کلا ؟یا باقیمانده شاخهدهای ضخیم تر و بزرگتر که روی دیوار همچنان برگ خشک و سبز دارند.برای سال اینده کافی است و درخت در بهار سبز و میوه دهی میکند.امسال حدود۸ الی ۱۰کیلو قوره داد .از نوف قلات )شیراز(میباشد تشکر
با سلام، در منطقه طالقان که سردسیر است حدود سه سال پیش نهال انگور یاقوتی کاشتیم. تابستان امسال میوه پرباری داد ولی قبل از اینکه به برداشت برسه ظرف مدت یک هفته به طرز عجیبی انگورها خشک شدند و شبیه کشمش شدند. این در حالی است که در حین رشد از نظر شکل خیلی خوب بودند و ما منتظر بودیم ظرف یک یا دو هفته بعد از آن برداشت کنیم. ممنون میشم من رو راهنمایی کنید دلیل این موضوع چی میتونه باشه و من برای سال آینده چه کار بکنم. با تشکر
سلام
میخواستم بدونم در منطقه کرمانشاه ..ااگه انگور دیم بکارم جواب میده ؟
و از کجا میتونم نهال این انگور رو خریداری کنم…
ممنون
بله که جواب میده. نهال انگور دیم و ابی یکسان است .همان انگور ابی را میشود به روش دیم کاشت
سلام دوست عزیز ما تازه میخوایم نهالکاری کنیم و احتمالا توی همین هفته شروع به کاشت نهال کنیم خواستم ببینم مشکلی نداره این موقع نهالکاری و اینکه زمین ما تو منطقه ی گرمسیری سومار کرمانشاهه آیا با آبیاری قطره ای مشکلی واسه نهال بوجود نمیاد چون میگن انگور به آب زیاد نیاز داره و آبیاری غرقابی خوبه و برای کاشت نهال باید چیکار کرد منظورم استفاده از کود و این چیزاس؟خواهشا جواب بدید چون تا آخر هفته باید شروع به نهدل کاری کنیم و نهال یاقوتی رو از کجا تهیه کنیم
تشکر
پاسخ به آقا محسن :
سلام . سپاس از حضورتون در سایت آموزش پیوند درختان
بنده تابستان در سومار بودم آب و هوای خیلی خیلی گرمی داره
آیا آب دارید ؟ یا باید با تانکر آبیاری کنید؟
———————————————
– نیاز آبی انگور بر حسب منطقه و رقم ۷-۵ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد. در آبیاری قطره ای نیاز آبی حدود ۵-۴ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد.
– در آب و هوای نسبتاً ملایم تابستانی انگورهای زود رس در صورتی که در شیبهای جنوبی کاشته شوند، می توانند محصول بدهند.
– انگور به سرمای شدید زمستانی اهمیتی نمی دهد ولی برای گیاه این مهم است که بهار و تابستان گرم و آفتاب داشته باشد بادهای شدید به انگور بیش از سرما می توانند صدمه بزنند در بهار به محض اینکه هوا از ۱۰ درجه سانتیگراد بالا صفر بیشترشد گیاه رشد را شروع می کند.
———————————————
نکته برای شما که در سومار تشریف دارید:
هر چه هوای منطقه گرمتر باشد گیاه به آب زیادتری نیاز دارد ریشه های انگور در خاکهای مختلف تا عمقهای متقاوت رشد می کنند مثلاً در خاکهای سنگین و رسی حداکثر تا ۹۰ سانتی متر در خاکهای متوسط رسی شنی تا ۵/۳ متر و در خاکهای سبک تقریباَ شنی حتی تا عمق ۶ متر و بیشتر هم نفوذ می کنند. در خاکهای کم عمق و نسبتاًَ رسی که ریشه ها تقریباً در عمق کمتر از یک متر پخش شده اند دفعات آبیاری را باید زیادتر کرد زیرا معمولاَ آب در نزدیکیهای سطح خاک باقیمانده و بسرعت تبخیر می شود مقدار آب لازم درختان انگور با عامل گرما، تغییر می کند مثلاً یک منطقه سردسیر که تابستانهای گرم داشته باشد به حدود ۵۰۰ میلی لیتر آب نیاز دارد. مناطق گرم معتدل ۷۵۰ میلی متر و نقاط خیلی گرم تا ۱۳۵۰ میلی متر آب احتیاج دارد.
———————————————
کانال آموزش رایگان پیوند درختان linktrees
https://telegram.me/joinchat/CH7atjwNEEvClC_zpnzvfw
کانال آموزش رایگان هرس درختان Pruning
https://telegram.me/joinchat/CuZvBkFYDQNIGHsKGRNyOw
سلام دوستان من سه ساله که دوتاانگورقلمه زده کاشتم.یعنی همینطورفروکردم توخاک بحالت مورب.سال اول سبزشدن شروع کردن به رشدکردن.سال دوم.هرکدوم یکی ۳تاخوشه دادن.امسالم که ماشاله قابل شمارش نیس.فقط بایددستتون به گیاه بیاد.خاک باغچتونم.مرغوب باشه.وبوته ای که قلمه میزنید.سالم وبی عیب باشه.
از انواع هرس ها نوشته اید هرس بهاره قبل از رشد جوانه هاست .در این زمان که اشک مو بیرون میاد وانرژی گیاه را می گیره یعنی ضرری نداره؟
استاد من تو مازندران میخوام یه تک بوته انگور بکارم هم برای قشنگی و هم زود رشد که پیچکاشو دور تیربرق بپیچونمش و هم از میوش استفاده کنم ولی اولویت اصلیم زیباییه تو صیه شما چه نوع بوته ایه و چه موقع باید بکارم و چجوری نگهداری کنم
سلام خسته نباشین
دو درخت انگور داریم برگاشون میریزه سفیدک سطحی و کنه داره دوروزه پیش توپاس زدیم . ماشالله خوشه گرفته برا تغذیش چیکار کنیم برگاش با ی بادی همینجور میریزه .
با سلام اگه امکان داره روش اماده کردن زمین(اندازه پشته ها عمق جوی آب)رو برام ایمیل کنید
با سلام خدمت عزیزان بنده می خواهم باغ انگور احداث کنم ولی هنوز نمیدونم از چه انگوری برای کاشت نهال استفاده کنم در صورت امکان راهنمایی فرمایید.
سلام آقای سلطانی اگه کشت رو برای بازار میخوای واگه منطقتون بار انگور زودتر از جاهای دیگه میرسه (تقریبا گرمسیرباشه) انگور بیدانه قرمز و یا یاقوتی بکار که بازار پسنده ، و اگر سردسیره و بار انگور دیر میرسه مثلا اواخر شهریور میرسه باید برای قوره و یا کشمش سرمایه گذاری کنی ، چون بازار انگور خیلی خراب میشه و برات صرف نمیکنه ، ولی اگه برای مصرف خودت میخوای از انواع مختلف بکار .
و البته قصد دارم انگور رو در حیاط بکارم نه به شکل دیمی و باغی
باسلام خدمت دوستان کسی من یه مشکل دادم یه نهال انگور گرفتم پارسال تغریبا ۳۰ سانتی توی باغچه کاشتم امسال عید شروع به سبز کردن کرد وخیلی خوب داشت برگ میکرد تا اینکه یکماه پیش رشرگدش متوقف شد برگاش زرد شد وجوانه هاییم که تازه در میاره سراشون سوخته و برگاش کلا حالت مچاله شده درمیاد و رشد نمیکنه ودراخر خشکمیشه رفتم بزر فروشی گوگرد بهم داد و کود کامل و سم زد شته که الان استفاده کردم الان یکماه گذشته بازم همونجوره ..علت اینکه اینجکری شده چی میتونه باشه اب زیاد؟خاک ومحدوده کم؟نورخورشید؟ قارچ؟که البته گفتن قارچ هس ولی با انجام گوگورد پاشیو کود کامل بازم همونجوره کسی میتونه کمکم کنه
سلام روش تهیه Cd اموزشی چگونه است
سلام
ما تو روستا یه زمین داریم حدود ۲۰۰۰ هزار متر ( گیلانغرب استان کرمانشاه) میخوام انگور بکارم اینجا تا برج ۷ هوا گرمه یه رقم اگور درشت میخوام ترجیحا بی دانه لطف کنید راهنمایی بفرمایید
با سلام برروی کدام نوع درخت انگور وچند نوع میوه میتوان پیوند زد
سلام . پایه برای پیوند می تواند انواع مو باشد. و تعداد بستگی به شما دارد چقدر پیوند بزنید ۴۰ نوع ۸۰ نوع.
پایه باید محکم و قوی و سالم باشد.
پیوندهایی مثل پیوند اسکنه روی ریشه ، پیوند نیمانیم ، پیوند زینی وغیره میتوان استفاده کرد.
سلام بیل زدن وشخم برای باغ مو لازم هست وچه معایب ومزایایی داره اگر لازمه چال کود بعد از بیل زدن خراب وکود پخش میشه لطفا راهنمایی کنید
سلام و خسته نباشید ببخشید من یک مقاله بروز و علمی میخوام که شیوه و اصول صحیح کاشت قلمه غوره…و بهترین نوع غوره و همچنین شیوه صحیح و فاصله مناسب بین درختچه غوره ها را بخوانم
و اطلاع کسب کنم ممنون میشم اطلاع بدبد باتشکر از سایت خوبتون
سلام ما دنبال انگور میگردیم برای باغ در کرمانشاه . و اطلاعات زیادی از نهال و ثمره انگور نداریم خاستم بدونم فرقی بین انگور سبز و زرد هست؟ایا کشمشی و عسگری بودن رو با رنگ میشه فهمید؟بعد اینکه عسگری زرد اصلا وجود داره؟؟؟یکم اطلاعات خاستم ممنون میشم سایت کتاب یا مقاله داشتید درباره انها بدید و البته ما ترجیح میدیم ک بدون دانه باشه
سلام برای کاشت نهال انگور ترکمن۴ ایا اب وهوای خاصی لازم هست منطقه ما گرم و خشکهِ.دوستان لطفا راهنمایی کنید.
سلام ،من در بوشهر زندگی میکنم میخواستم بدونم چه انگوری مناسب منطقه گرمسیر هست،بعد بذربهتر هست کاشت بشه یا قلمه
پاسخ لینک تریز Linktrees :
قلمه . اکثر ارقام انگور با هوای گرم و خشک سازگارند.
لطفا لینک تریز را به دیگران معرفی نمایید.
با سلام
حدود ۱۵ هکتارزمین بین درود وبروجرد اختصاص دادام به انگور گونه فیلم سید لیس بکارم. دوستان برای تهیه نهال ان راهنمایی کنید درصورتی که از حرس امسال استفاده کنم ایا برای پاییز اماده برای کاشت میباشد
عالی بود ممنونم